Η Clair Brothers στο Summer Nostos Festival 2019

03/03/2020

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ - Το εβδομαδιαίο Summer Nostos Festival (SNFest) είναι ένα διεθνές φεστιβάλ τέχνης, αθλητισμού και εκπαίδευσης το οποίο διοργανώνεται κάθε Ιούνιο και καλωσορίζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Αυτό το δημοφιλές φεστιβάλ επιτρέπει σε επισκέπτες με ποικίλα ενδιαφέροντα να μοιραστούν μια δημιουργική πλατφόρμα ενώ εκφράζουν τον εαυτό τους με ανταλλαγή ιδεών και διασκέδαση.

Η μουσική και οι μελωδίες, ορίζουν την αρχή ενός ακόμα αξέχαστου καλοκαιριού - αυτή τη φορά με τον ισχυρό ήχο της Clair Brothers!

Το SNFest για το 2019 φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αυτός είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα το 2017, όπου το φεστιβάλ πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, ακριβώς πάνω στο όμορφη αθηναϊκή παραλία.

Ο χώρος, ο οποίος φιλοξενεί την Εθνική Λυρική Σκηνή και διοργανώνει πολιτιστικές εκθέσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και στεγάζει την εθνική βιβλιοθήκη, έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία τόσο για την καινοτόμο οικολογική κατασκευή του όσο και για τις φιλοξενούμενες εκθέσεις του.

Για το SNFest 2019, η United Technical Group (UTG) κλήθηκε να παράσχει την ηχητική εγκατάσταση στη μεγάλη σκηνή "Great Lawn", καθώς και στο μικρότερο "πλωτό" stage που δημιουργήθηκε στο γειτονικό κανάλι.

Ο κ. Ιωάννης Οικονομόπουλος, ιδρυτής και CEO του Ομίλου Οικονομόπουλου, δήλωσε:

"Αυτό το τεράστιο εθνικό φεστιβάλ, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα, αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για την πρώτη επίσημη παρουσίαση των συστημάτων Line Array της Clair Brothers, της σειράς C12 και C8. Το σύστημα αποκαλύφθηκε στο κοινό και στον Τύπο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα συστήματα της Clair Brothers σε δράση."

Η UTG, η μεγαλύτερη εταιρεία ήχου στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, έστησε τα συστήματα Line Array της σειράς C και για τα δύο stage.

Ο κ.Οικονομόπουλος συμπλήρωσε:

"Το γεγονός ότι υπήρχαν καλλιτέχνες από πολλά διαφορετικά μουσικά στιλ από όλο τον κόσμο, δημιούργησε μεγάλη πίεση για συστήματα ηχείων που θα υπερέχουν ανεξάρτητα από το ποιος έπαιζε μέσα από αυτά. Όλοι συμφωνούν ότι η Clair Brothers, μαζί με τους ενισχυτές της Lab.gruppen και τους επεξεργαστές Lake (με DSPs της Clair), ήταν η καλύτερη επιλογή."

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, η UTG σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις σε συστήματα της Clair Brothers.

Πάνω από τριάντα παραστάσεις με εκατοντάδες μουσικούς (συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ορχηστρών και χορωδιών) πραγματοποιήθηκαν και στις δύο σκηνές καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο κ.Οικονομόπουλος λέει:

"Οι καλλιτέχνες και οι τεχνικοί ήχου έμειναν έκπληκτοι από τη σαφήνεια και τη διαύγεια των μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων, ενώ ταυτόχρονα ήταν ομοιόμορφες και ισχυρές, οι χαμηλές συχνότητες"

Από τεχνική πλευρά, η σειρά C8 (με γούφερ οκτώ ιντσών) είναι ένα τρίδρομο ενεργό (bi-amp με παθητικό Mid/ Hi) συμπαγές στοιχείο line array με απόκριση συχνότητας 60Hz - 20kHz. Το σύστημα C8 είναι απλό, αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση. Τα συνοδευτικά subwoofers CS118 της Clair Brothers, διαθέτουν μονά γούφερ 18 ιντσών.

Η μεγαλύτερα σειρά C12, είναι επίσης τρίδρομο ηχείο με δύο woofers δώδεκα ιντσών και με διπλάσιο Mid/Hi σε σχέση με το μικρότερο C8 και συμπληρώνεται με τα μεγαλύτερα subwoofers iS218-M, με διπλά γούφερ δεκαοκτώ ιντσών.

Όλα αυτά δημιούργησαν ένα εκπληκτικό αποτελέσματα και ικανοποίηση μεταξύ των καλλιτεχνών, καθώς και των παρευρισκομένων οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις.

"Όλοι οι καλλιτέχνες εντυπωσιάστηκαν από τη σαφήνεια και τη δύναμη των Line Array συστημάτων της σειράς C της Clair Brothers", εξηγεί ο Γιώργος Βουδαντάς, ο διευθυντής της UTG.

"Μάλιστα, ορισμένοι διεθνείς καλλιτέχνες έμειναν έκπληκτοι επειδή δεν περίμεναν να βρουν τόσο νέο σύστημα στην Ελλάδα. Οι διοργανωτές του SNFest έμειναν ικανοποιημένοι από το δυνατό, ισορροπημένο ήχο και των δύο σκηνών."

Ο κ.Οικονόνοπουλος τέλος πρόσθεσε, "Όλοι αγάπησαν τον ήχο!"


*Αρχική δημοσίευση από το Live Design Online

*Ελεύθερη μετάφραση Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

*Φωτογραφίες από τον "Όμιλο Επιχειρήσεων Οικονομόπουλος"


Ανακαλύψτε εδώ τα συστήματα της Clair Brothers C12 και C8


Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!