Η Clair Brothers στο Summer Nostos Festival 2019

03/03/2020
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ - Το εβδομαδιαίο Summer Nostos Festival (SNFest) είναι ένα διεθνές φεστιβάλ τέχνης, αθλητισμού και εκπαίδευσης το οποίο διοργανώνεται κάθε Ιούνιο και καλωσορίζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Αυτό το δημοφιλές φεστιβάλ επιτρέπει σε επισκέπτες με ποικίλα ενδιαφέροντα να μοιραστούν μια δημιουργική πλατφόρμα ενώ εκφράζουν τον εαυτό τους με ανταλλαγή ιδεών και διασκέδαση.

Η μουσική και οι μελωδίες, ορίζουν την αρχή ενός ακόμα αξέχαστου καλοκαιριού - αυτή τη φορά με τον ισχυρό ήχο της Clair Brothers!

Το SNFest για το 2019 φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αυτός είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα το 2017, όπου το φεστιβάλ πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, ακριβώς πάνω στο όμορφη αθηναϊκή παραλία.

Ο χώρος, ο οποίος φιλοξενεί την Εθνική Λυρική Σκηνή και διοργανώνει πολιτιστικές εκθέσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και στεγάζει την εθνική βιβλιοθήκη, έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία τόσο για την καινοτόμο οικολογική κατασκευή του όσο και για τις φιλοξενούμενες εκθέσεις του.

Για το SNFest 2019, η United Technical Group (UTG) κλήθηκε να παράσχει την ηχητική εγκατάσταση στη μεγάλη σκηνή "Great Lawn", καθώς και στο μικρότερο "πλωτό" stage που δημιουργήθηκε στο γειτονικό κανάλι.

Ο κ. Ιωάννης Οικονομόπουλος, ιδρυτής και CEO του Ομίλου Οικονομόπουλου, δήλωσε:

"Αυτό το τεράστιο εθνικό φεστιβάλ, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα, αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για την πρώτη επίσημη παρουσίαση των συστημάτων Line Array της Clair Brothers, της σειράς C12 και C8. Το σύστημα αποκαλύφθηκε στο κοινό και στον Τύπο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα συστήματα της Clair Brothers σε δράση."

Η UTG, η μεγαλύτερη εταιρεία ήχου στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, έστησε τα συστήματα Line Array της σειράς C και για τα δύο stage.

Ο κ.Οικονομόπουλος συμπλήρωσε:

"Το γεγονός ότι υπήρχαν καλλιτέχνες από πολλά διαφορετικά μουσικά στιλ από όλο τον κόσμο, δημιούργησε μεγάλη πίεση για συστήματα ηχείων που θα υπερέχουν ανεξάρτητα από το ποιος έπαιζε μέσα από αυτά. Όλοι συμφωνούν ότι η Clair Brothers, μαζί με τους ενισχυτές της Lab.gruppen και τους επεξεργαστές Lake (με DSPs της Clair), ήταν η καλύτερη επιλογή."

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, η UTG σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις σε συστήματα της Clair Brothers.

Πάνω από τριάντα παραστάσεις με εκατοντάδες μουσικούς (συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ορχηστρών και χορωδιών) πραγματοποιήθηκαν και στις δύο σκηνές καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο κ.Οικονομόπουλος λέει:

"Οι καλλιτέχνες και οι τεχνικοί ήχου έμειναν έκπληκτοι από τη σαφήνεια και τη διαύγεια των μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων, ενώ ταυτόχρονα ήταν ομοιόμορφες και ισχυρές, οι χαμηλές συχνότητες"

Από τεχνική πλευρά, η σειρά C8 (με γούφερ οκτώ ιντσών) είναι ένα τρίδρομο ενεργό (bi-amp με παθητικό Mid/ Hi) συμπαγές στοιχείο line array με απόκριση συχνότητας 60Hz - 20kHz. Το σύστημα C8 είναι απλό, αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση. Τα συνοδευτικά subwoofers CS118 της Clair Brothers, διαθέτουν μονά γούφερ 18 ιντσών.

Η μεγαλύτερα σειρά C12, είναι επίσης τρίδρομο ηχείο με δύο woofers δώδεκα ιντσών και με διπλάσιο Mid/Hi σε σχέση με το μικρότερο C8 και συμπληρώνεται με τα μεγαλύτερα subwoofers iS218-M, με διπλά γούφερ δεκαοκτώ ιντσών.

Όλα αυτά δημιούργησαν ένα εκπληκτικό αποτελέσματα και ικανοποίηση μεταξύ των καλλιτεχνών, καθώς και των παρευρισκομένων οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις.

"Όλοι οι καλλιτέχνες εντυπωσιάστηκαν από τη σαφήνεια και τη δύναμη των Line Array συστημάτων της σειράς C της Clair Brothers", εξηγεί ο Γιώργος Βουδαντάς, ο διευθυντής της UTG.

"Μάλιστα, ορισμένοι διεθνείς καλλιτέχνες έμειναν έκπληκτοι επειδή δεν περίμεναν να βρουν τόσο νέο σύστημα στην Ελλάδα. Οι διοργανωτές του SNFest έμειναν ικανοποιημένοι από το δυνατό, ισορροπημένο ήχο και των δύο σκηνών."

Ο κ.Οικονόνοπουλος τέλος πρόσθεσε, "Όλοι αγάπησαν τον ήχο!"


*Αρχική δημοσίευση από το Live Design Online

*Ελεύθερη μετάφραση Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

*Φωτογραφίες από τον "Όμιλο Επιχειρήσεων Οικονομόπουλος"


Ανακαλύψτε εδώ τα συστήματα της Clair Brothers C12 και C8


Η Clair Brothers "έντυσε" με ήχο το Met Philadelphia

18/02/2020
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Η ανακαίνιση του Metropolitan Opera ή αλλιώς “The Met", στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής, ξεκίνησε στις αρχές του 2017.

Τα ηχεία που επιλέχτηκαν να εγκατασταθούν σε αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο χώρο, ήταν της Clair Brothers. Oι μηχανικοί ήχου της Clair έπειτα από μελέτες τοποθέτησαν το σύστημα Line Array C12 με δεκαέξι καμπίνες και οχτώ subs iS218 σε κάθε πλευρά

Κάτω από το stage τοποθετήθηκαν οκτώ subs CS12 και πάνω χρησιμοποιήθηκαν για front fills, στο κέντρο τα Clair FF2 και δεξιά κι αριστερά τα kitCurve12.

Μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής έχουν περάσει από το Met τα τελευταία δύο χρόνια, θέτοντας στόχο για φέτος να προγραμματιστούν περισσότερες από 200 παραστάσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ http://bit.ly/ClairMetPhilly

Robe Esprite In-Depth Review

28/01/2020
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο παρουσίασης του νέου Robe Esprite, στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού "Lighting & Sound America"!

Βρείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ!

Νέο λογισμικό Smaart SPL!

07/01/2020
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Το νέο λογισμικό της Rational Acoustics Smaart SPL είναι γεγονός!

Το Smaart SPL προσφέρει το ίδιο σύνολο εργαλείων μέτρησης SPL από το Smaart v8, αλλά σε ένα αυτόνομο πακέτο.

Το λογισμικό Smaart SPL σχεδιάστηκε για να δουλεύει με απλότητα και ταχύτητα, παρέχοντας όμως μια ισχυρή και πλήρως λειτουργική λύση για την παρακολούθηση, τη μέτρηση και την καταγραφή των SPL, αλλά με ένα πιο φιλικό interface και πιο προσιτή τιμή, προς τους χρήστες που δεν χρειάζονται τη ανάλυση συχνοτήτων σε πραγματικό χρόνο και την ανάλυση κρουστικής-παλμικής απόκρισης (Impulse Responce) που προσφέρει η πλήρης έκδοση Smaart v8.

Ανακαλύψτε το νέο Smaart SPL εδώ!Back To Basics | Μάθετε τη σωστή χρήση των Spanset!

11/12/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Μάθετε τη βασική χρήση των ιμάντων "Spanset" στο παρακάτω βίντεο! Ο βετεράνος τεχνικός σύμβουλος Eric Porter από την Area Four Industries, μας εξηγεί το σωστό τρόπο χρήσης τους και μη χρήση τους!Βαφή Ανοδίωσης VS Βαφή Σκόνης - Ποια είναι η διαφορά;

03/12/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Το φινίρισμα στα προϊόντα αλουμινίου της MILOS διατίθενται σε τέσσερις εκδόσεις: Στις φυσικές αποχρώσεις αλουμινίου, βαμμένα, βαμμένα με βαφή ανοδίωσης (anodized) και με βαφή σκόνης (powder).

Σε αυτό το άρθρο πρόκειται να μιλήσουμε για τα δύο φινιρίσματα που είναι τα λιγότερο κατανοητά, της βαφή ανοδίωσης και τη βαφή με επικάλυψη σκόνης.

Και τα δύο αυτά φινιρίσματα είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και θα σας εξυπηρετήσουν καλά για πολλά ακόμα χρόνια, αλλά ο καθένας είναι ξεχωριστός με τον δικό του τρόπο.

Ας ξεκινήσουμε με τη βαφή ανοδίωσης:

Αυτό είναι ένα πολύ μοναδικό φινίρισμα, καθώς είναι μια ηλεκτροχημική διαδικασία που μετατρέπει την επιφάνεια αλουμινίου σε ένα φινίρισμα οξειδίου αζώτου που είναι ελκυστικό, ανθεκτικό και δεν διαβρώνεται.

Το αλουμίνιο είναι ιδανικό για τη χρήση αυτής της τεχνικής βαψίματος, όπως και άλλα υλικά, όπως το μαγνήσιο και το τιτάνιο. Συνήθως διεξάγεται σε μικρότερα προϊόντα αλουμινίου της MILOS, όπως σφιγκτήρες και pins, τα οποία στρέφονται γύρω και βλέπουν πολλή κατάχρηση.

Η διαδικασία ξεκινά με την τοποθέτηση του αλουμινίου σε ένα λουτρό ηλεκτρολυτών οξέος και με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στο υγρό μέσω της χρήσης καθόδου. Αυτό προκαλεί την απελευθέρωση ιόντων οξυγόνου μέσα στο αλουμίνιο, τα οποία στη συνέχεια συνδυάζονται με τα άτομα αλουμινίου στην επιφάνεια του συστατικού για να δημιουργήσουν το φινίρισμα του ανοδικού οξειδίου.

Αυτή η διαδικασία δίνει στην μεταλλική επιφάνεια μια πορώδη δομή, η οποία στη συνέχεια μπορεί να χρωματιστεί με βαφές και να σφραγιστεί στη συνέχεια. Δεδομένου ότι η διαδικασία αυτή διεξάγεται σε λουτρό οξέος, μεγαλύτερα προϊόντα στην σειρά προϊόντων MILOS κανονικά δεν διατίθενται με αυτό το φινίρισμα.

Τα προϊόντα με συγκολλήσεις που δεν είναι πλήρως σφραγισμένα δεν είναι επίσης καλοί υποψήφιοι, καθώς το υγρό μπορεί να στάζει από τις οπές συγκόλλησης και να καταστρέψει το φινίρισμα.

Ένα πλεονέκτημα του φινιρίσματος ανοδίωσης είναι ότι δεν εφαρμόζεται πάνω στην επιφάνεια του μετάλλου. Αντ' αυτού, είναι ενσωματωμένο στο υπόστρωμα αλουμινίου, που σημαίνει ότι δεν ξεφλουδίζει σαν τις απλές βαφές.

Συνοπτικά, μπορείτε να πείτε ότι η βαφή με ανοδίωση είναι μια υπερ-φορτισμένη διαδικασία οξείδωσης, η οποία συμβαίνει φυσιολογικά με το αλουμίνιο με την πάροδο του χρόνου.

Επίστρωση με σκόνη βαφής (Powder Coating):

Η επίστρωση με σκόνη είναι ένα πολύ δημοφιλές φινίρισμα και προσφέρεται σε όλα τα μεγέθη προϊόντων αλουμινίου της MILOS. Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια εντελώς στεγνή βαφή που δεν περιέχει διαλύτες.

Καθώς η επικάλυψη με σκόνη δεν περιέχει οποιοδήποτε υγρό, μπορούν να εφαρμοστούν παχύτερες στρώσεις βαφής σε σύγκριση με τις συμβατικές υγρές επικαλύψεις χωρίς να τρέξει ή να χαλαρώσει το χρώμα και οι επικαλύψεις σε σκόνη μπορούν να εφαρμοστούν οριζόντια ή κατακόρυφα χωρίς να παρατηρήσουμε οποιαδήποτε διαφορά στην εμφάνιση.

Η διαδικασία επίστρωσης με σκόνη βαφής είναι αρκετά απλή. Το πρώτο βήμα είναι η εξωτερική εφαρμογή της σκόνης στο μέταλλο με ένα ηλεκτροστατικό πιστόλι, το οποίο δίνει στη σκόνη θετική φόρτιση. Το θετικό φορτίο επιτρέπει στη βαφή να στερεωθεί στην επιφάνεια του μετάλλου.

Το προϊόν μεταφέρεται έπειτα σε φούρνο υπέρυθρων, όπου θερμαίνεται, έτσι ώστε το φιλμ σκόνης να λιώσει ομοιόμορφα. Έπειτα έχει συνέχεια μια διαδικασία ψύξης, η οποία σκληραίνει το χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα σκληρό και ανθεκτικό τελείωμα με σκόνη που αντιστέκεται στις γρατζουνιές και το ξεφλούδισμα.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η διαδικασία επικάλυψης με σκόνη είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν έχει καμία ή πολύ λίγες πτητικές ενώσεις και παράγει πολύ περιορισμένο αριθμό επικίνδυνων αποβλήτων.

Τώρα είστε ενημερωμένοι και για τα δύο φινιρίσματα και ελπίζουμε να έχετε μια καλύτερη ολοκληρωμένη εικόνα για την επιλογή χρώματος στις μελλοντικές αγορές προϊόντων της MILOS.

Η Astera πέτυχε φέτος Hat Trick!

27/11/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Μετά από τη βράβευση των AX1 PixelTube και Titan Tube, η Astera κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο "Το Καλύτερο Φωτιστικό Τηλεόρασης" για το φωτοσωλήνα Helios Tube στο φετινό PLSN GoldStar Award!

Ανακαλύψτε το Helios Tube εδώ


Νέο βραβείο για τη Robe

26/11/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το νέο βραβείο για τη ROBE από το περιοδικό Projection, Lights & Staging News. όπου ανακήρυξε τη σειρά κινούμενων κεφαλών Led T1 για το 2019 ως την "Καλύτερη Νέα Σειρά Φωτισμού”

Το T1 είναι η μοναδική κεφαλή που χρειάζεστε για θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές και μουσικές παραγωγές, παρέχοντας σας όλα όσα μπορείτε να ζητήσετε από κινούμενες κεφαλές Profile και Wash.

Η κινούμενη κεφαλή T1 είναι μεσαίου φορμά και διατίθεται σε έκδοση με φακό PC ή Fresnel.

Επίσης η έκδοση profile, διαθέτει ως extra την ειδική ψηφιακή κάμερα followspot για τη σύνδεση της κεφαλής T1 με το RoboSpot BaseStation

Μάθετε περισσότερα για το Robe T1 εδώ


Νέο Firmware (V11) Update για το AsteraApp

20/11/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Η νέα ενημέρωση για τους χρήστες του AsteraApp είναι διαθέσιμη, με το πιο πρόσφατο firmware (V11) και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να διορθώσετε σφάλματα, να βελτιώσετε τις επιδόσεις, αλλά και χρησιμοποιήσετε νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες των προϊόντων της Astera.

Ενημερώστε απλά την εφαρμογή από το AppStore ή το Google Play Store όπως ενημερώνετε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Όταν η εφαρμογή σας ενημερωθεί, τα AsteraBox και Astera Lights θα απαιτούν επίσης ενημέρωση.

Απλά συνδέστε τα με την ενημερωμένη εφαρμογή και θα ενημερωθεί αυτόματα με το πιο πρόσφατο firmware. Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν τα φώτα όταν συνδεθούν σε αυτό.

Βεβαιωθείτε ότι στην εφαρμογή είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία "Lights Background Update".

Για να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί ρυθμίσεων (τρεις μπάρες στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής)> > App settings > Lights Background Update.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η εφαρμογή θα κάνει επανεκκίνηση των φώτων και θα επιβεβαιώσει ότι έχετε εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο firmware!

Διαβάστε περισσότερα για την εφαρμογή AstreApp εδώ!

Εύκολη μεταφορά και αποθήκευση φώτων...και όχι μόνο

19/11/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Η νέα θήκη μεταφοράς Meat Rack της Milos σας προσφέρει μια βολική λύση μεταφοράς και αποθήκευσης φωτιστικού εξοπλισμού, χρησιμοποιώντας ρυθμιζόμενες ράβδους και προσαρμογείς για το κρέμασμα τους ή για σχεδόν οτιδήποτε άλλο θέλετε να μεταφέρετε.

Επίσης μπορούν να εγκατασταθούν ρυθμιζόμενα ράφια για την αποθήκευση και τη μεταφορά μιας σειράς άλλων αντικειμένων που χρειάζεστε.

Το υψηλής ποιότητας πλαίσιο αλουμινίου (6082) παρέχει κολλήσεις υψηλής αντοχής και μακροχρόνια ανθεκτικότητα.

Για τον εύκολο χειρισμό του Meat Rack, διατίθενται τροχοί και ρυθμιζόμενες σε ύψος χειρολαβές στην άκρη του κάθε ραφιού, επιτρέποντας την εύκολη μεταφορά και στοίβαξη εξοπλισμού.

Οι διαστάσεις του 2,3m x 0,8m x 1,6m (L x W x H), δίνοντας το βέλτιστο χώρο μεταφοράς και αποθήκευσης για τις επόμενες εκδηλώσεις σας.


Μάθετε περισσότερα εδώ


Μείνετε Ενημερωμένοι

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!