Νέο λογισμικό Smaart SPL!

07/01/2020
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Το νέο λογισμικό της Rational Acoustics Smaart SPL είναι γεγονός!

Το Smaart SPL προσφέρει το ίδιο σύνολο εργαλείων μέτρησης SPL από το Smaart v8, αλλά σε ένα αυτόνομο πακέτο.

Το λογισμικό Smaart SPL σχεδιάστηκε για να δουλεύει με απλότητα και ταχύτητα, παρέχοντας όμως μια ισχυρή και πλήρως λειτουργική λύση για την παρακολούθηση, τη μέτρηση και την καταγραφή των SPL, αλλά με ένα πιο φιλικό interface και πιο προσιτή τιμή, προς τους χρήστες που δεν χρειάζονται τη ανάλυση συχνοτήτων σε πραγματικό χρόνο και την ανάλυση κρουστικής-παλμικής απόκρισης (Impulse Responce) που προσφέρει η πλήρης έκδοση Smaart v8.

Ανακαλύψτε το νέο Smaart SPL εδώ!Back To Basics | Μάθετε τη σωστή χρήση των Spanset!

11/12/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Μάθετε τη βασική χρήση των ιμάντων "Spanset" στο παρακάτω βίντεο! Ο βετεράνος τεχνικός σύμβουλος Eric Porter από την Area Four Industries, μας εξηγεί το σωστό τρόπο χρήσης τους και μη χρήση τους!Βαφή Ανοδίωσης VS Βαφή Σκόνης - Ποια είναι η διαφορά;

03/12/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Το φινίρισμα στα προϊόντα αλουμινίου της MILOS διατίθενται σε τέσσερις εκδόσεις: Στις φυσικές αποχρώσεις αλουμινίου, βαμμένα, βαμμένα με βαφή ανοδίωσης (anodized) και με βαφή σκόνης (powder).

Σε αυτό το άρθρο πρόκειται να μιλήσουμε για τα δύο φινιρίσματα που είναι τα λιγότερο κατανοητά, της βαφή ανοδίωσης και τη βαφή με επικάλυψη σκόνης.

Και τα δύο αυτά φινιρίσματα είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και θα σας εξυπηρετήσουν καλά για πολλά ακόμα χρόνια, αλλά ο καθένας είναι ξεχωριστός με τον δικό του τρόπο.

Ας ξεκινήσουμε με τη βαφή ανοδίωσης:

Αυτό είναι ένα πολύ μοναδικό φινίρισμα, καθώς είναι μια ηλεκτροχημική διαδικασία που μετατρέπει την επιφάνεια αλουμινίου σε ένα φινίρισμα οξειδίου αζώτου που είναι ελκυστικό, ανθεκτικό και δεν διαβρώνεται.

Το αλουμίνιο είναι ιδανικό για τη χρήση αυτής της τεχνικής βαψίματος, όπως και άλλα υλικά, όπως το μαγνήσιο και το τιτάνιο. Συνήθως διεξάγεται σε μικρότερα προϊόντα αλουμινίου της MILOS, όπως σφιγκτήρες και pins, τα οποία στρέφονται γύρω και βλέπουν πολλή κατάχρηση.

Η διαδικασία ξεκινά με την τοποθέτηση του αλουμινίου σε ένα λουτρό ηλεκτρολυτών οξέος και με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στο υγρό μέσω της χρήσης καθόδου. Αυτό προκαλεί την απελευθέρωση ιόντων οξυγόνου μέσα στο αλουμίνιο, τα οποία στη συνέχεια συνδυάζονται με τα άτομα αλουμινίου στην επιφάνεια του συστατικού για να δημιουργήσουν το φινίρισμα του ανοδικού οξειδίου.

Αυτή η διαδικασία δίνει στην μεταλλική επιφάνεια μια πορώδη δομή, η οποία στη συνέχεια μπορεί να χρωματιστεί με βαφές και να σφραγιστεί στη συνέχεια. Δεδομένου ότι η διαδικασία αυτή διεξάγεται σε λουτρό οξέος, μεγαλύτερα προϊόντα στην σειρά προϊόντων MILOS κανονικά δεν διατίθενται με αυτό το φινίρισμα.

Τα προϊόντα με συγκολλήσεις που δεν είναι πλήρως σφραγισμένα δεν είναι επίσης καλοί υποψήφιοι, καθώς το υγρό μπορεί να στάζει από τις οπές συγκόλλησης και να καταστρέψει το φινίρισμα.

Ένα πλεονέκτημα του φινιρίσματος ανοδίωσης είναι ότι δεν εφαρμόζεται πάνω στην επιφάνεια του μετάλλου. Αντ' αυτού, είναι ενσωματωμένο στο υπόστρωμα αλουμινίου, που σημαίνει ότι δεν ξεφλουδίζει σαν τις απλές βαφές.

Συνοπτικά, μπορείτε να πείτε ότι η βαφή με ανοδίωση είναι μια υπερ-φορτισμένη διαδικασία οξείδωσης, η οποία συμβαίνει φυσιολογικά με το αλουμίνιο με την πάροδο του χρόνου.

Επίστρωση με σκόνη βαφής (Powder Coating):

Η επίστρωση με σκόνη είναι ένα πολύ δημοφιλές φινίρισμα και προσφέρεται σε όλα τα μεγέθη προϊόντων αλουμινίου της MILOS. Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια εντελώς στεγνή βαφή που δεν περιέχει διαλύτες.

Καθώς η επικάλυψη με σκόνη δεν περιέχει οποιοδήποτε υγρό, μπορούν να εφαρμοστούν παχύτερες στρώσεις βαφής σε σύγκριση με τις συμβατικές υγρές επικαλύψεις χωρίς να τρέξει ή να χαλαρώσει το χρώμα και οι επικαλύψεις σε σκόνη μπορούν να εφαρμοστούν οριζόντια ή κατακόρυφα χωρίς να παρατηρήσουμε οποιαδήποτε διαφορά στην εμφάνιση.

Η διαδικασία επίστρωσης με σκόνη βαφής είναι αρκετά απλή. Το πρώτο βήμα είναι η εξωτερική εφαρμογή της σκόνης στο μέταλλο με ένα ηλεκτροστατικό πιστόλι, το οποίο δίνει στη σκόνη θετική φόρτιση. Το θετικό φορτίο επιτρέπει στη βαφή να στερεωθεί στην επιφάνεια του μετάλλου.

Το προϊόν μεταφέρεται έπειτα σε φούρνο υπέρυθρων, όπου θερμαίνεται, έτσι ώστε το φιλμ σκόνης να λιώσει ομοιόμορφα. Έπειτα έχει συνέχεια μια διαδικασία ψύξης, η οποία σκληραίνει το χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα σκληρό και ανθεκτικό τελείωμα με σκόνη που αντιστέκεται στις γρατζουνιές και το ξεφλούδισμα.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η διαδικασία επικάλυψης με σκόνη είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν έχει καμία ή πολύ λίγες πτητικές ενώσεις και παράγει πολύ περιορισμένο αριθμό επικίνδυνων αποβλήτων.

Τώρα είστε ενημερωμένοι και για τα δύο φινιρίσματα και ελπίζουμε να έχετε μια καλύτερη ολοκληρωμένη εικόνα για την επιλογή χρώματος στις μελλοντικές αγορές προϊόντων της MILOS.

Η Astera πέτυχε φέτος Hat Trick!

27/11/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Μετά από τη βράβευση των AX1 PixelTube και Titan Tube, η Astera κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο "Το Καλύτερο Φωτιστικό Τηλεόρασης" για το φωτοσωλήνα Helios Tube στο φετινό PLSN GoldStar Award!

Ανακαλύψτε το Helios Tube εδώ


Νέο βραβείο για τη Robe

26/11/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το νέο βραβείο για τη ROBE από το περιοδικό Projection, Lights & Staging News. όπου ανακήρυξε τη σειρά κινούμενων κεφαλών Led T1 για το 2019 ως την "Καλύτερη Νέα Σειρά Φωτισμού”

Το T1 είναι η μοναδική κεφαλή που χρειάζεστε για θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές και μουσικές παραγωγές, παρέχοντας σας όλα όσα μπορείτε να ζητήσετε από κινούμενες κεφαλές Profile και Wash.

Η κινούμενη κεφαλή T1 είναι μεσαίου φορμά και διατίθεται σε έκδοση με φακό PC ή Fresnel.

Επίσης η έκδοση profile, διαθέτει ως extra την ειδική ψηφιακή κάμερα followspot για τη σύνδεση της κεφαλής T1 με το RoboSpot BaseStation

Μάθετε περισσότερα για το Robe T1 εδώ


Νέο Firmware (V11) Update για το AsteraApp

20/11/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Η νέα ενημέρωση για τους χρήστες του AsteraApp είναι διαθέσιμη, με το πιο πρόσφατο firmware (V11) και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να διορθώσετε σφάλματα, να βελτιώσετε τις επιδόσεις, αλλά και χρησιμοποιήσετε νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες των προϊόντων της Astera.

Ενημερώστε απλά την εφαρμογή από το AppStore ή το Google Play Store όπως ενημερώνετε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Όταν η εφαρμογή σας ενημερωθεί, τα AsteraBox και Astera Lights θα απαιτούν επίσης ενημέρωση.

Απλά συνδέστε τα με την ενημερωμένη εφαρμογή και θα ενημερωθεί αυτόματα με το πιο πρόσφατο firmware. Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν τα φώτα όταν συνδεθούν σε αυτό.

Βεβαιωθείτε ότι στην εφαρμογή είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία "Lights Background Update".

Για να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί ρυθμίσεων (τρεις μπάρες στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής)> > App settings > Lights Background Update.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η εφαρμογή θα κάνει επανεκκίνηση των φώτων και θα επιβεβαιώσει ότι έχετε εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο firmware!

Διαβάστε περισσότερα για την εφαρμογή AstreApp εδώ!

Εύκολη μεταφορά και αποθήκευση φώτων...και όχι μόνο

19/11/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Η νέα θήκη μεταφοράς Meat Rack της Milos σας προσφέρει μια βολική λύση μεταφοράς και αποθήκευσης φωτιστικού εξοπλισμού, χρησιμοποιώντας ρυθμιζόμενες ράβδους και προσαρμογείς για το κρέμασμα τους ή για σχεδόν οτιδήποτε άλλο θέλετε να μεταφέρετε.

Επίσης μπορούν να εγκατασταθούν ρυθμιζόμενα ράφια για την αποθήκευση και τη μεταφορά μιας σειράς άλλων αντικειμένων που χρειάζεστε.

Το υψηλής ποιότητας πλαίσιο αλουμινίου (6082) παρέχει κολλήσεις υψηλής αντοχής και μακροχρόνια ανθεκτικότητα.

Για τον εύκολο χειρισμό του Meat Rack, διατίθενται τροχοί και ρυθμιζόμενες σε ύψος χειρολαβές στην άκρη του κάθε ραφιού, επιτρέποντας την εύκολη μεταφορά και στοίβαξη εξοπλισμού.

Οι διαστάσεις του 2,3m x 0,8m x 1,6m (L x W x H), δίνοντας το βέλτιστο χώρο μεταφοράς και αποθήκευσης για τις επόμενες εκδηλώσεις σας.


Μάθετε περισσότερα εδώ


Η Robe "επιστρέφει στο μέλλον" στο PLASA 2019

19/11/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Με την ανακοίνωση της Robe τον Σεπτέμβρη του 2019 για τη νέα κινούμενη κεφαλή της, κίνησε το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Στην πρόσφατη έκθεση Plasa, η νέα κεφαλή φωτισμού Esprite της Robe τα κατάφερε και βραβεύτηκε με το "Βραβείο Καινοτομίας PLASA 2019".

Η καινοτομία του Esprite είναι ότι διαθέτει τον πρώτο εναλλασσόμενο/μεταφερόμενο μηχανισμό LED στον κόσμο!

Επίσης, είναι η φωτεινότερη κινούμενη κεφαλή LED στην αγορά με 27.000 lm

Μάθετε περισσότερα για το Esprite εδώ

Product of the Week: Clair Brothers C10-TrueFit Line Array Loudspeaker

19/11/2019
από Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Άλλη μία πρωτιά απέσπασε το κορυφαίο ηχείο Line Array C-10 της Clair Brothers από το γνωστό περιοδικό Mix Magazine, το οποίο το ανακήρυξε ως "Product of the Week"‼️

Το ηχείο C-10 χρησιμοποιεί διπλούς οδηγούς 10" και την τεχνολογία TrueFit της Clair για τη βελτιστοποίηση της ηχοβολής ενός συγκεκριμένου χώρου, μειώνοντας τη διαρροή ενέργειας, με σκοπό την επέκταση της στερεοφωνικής εικόνας σε μια ευρύτερη περιοχή του κοινού.

Η μείωση των πλευρικών ανακλάσεων παράγει έναν εστιασμένο ήχο με υψηλότερα επίπεδα ευκρίνειας!

Ανακαλύψτε το C-10 εδώ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Mix Magazine εδώ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!